Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Fórum Keresőoptimalizálás fórum Google büntetés?

Google büntetés?

Menj fel ide: Keresőoptimalizálás fórum

Google büntetés?

Beküldte: Kiss Dávid — 2013 month_mar 28 14:57

Kedves Oldalgazda,

 

Marketingesként feladatként megkaptam, hogy optimalizáljam a cég honlapját. Az oldal top20-ban volt benne, szépen mozgott a változtatásaimra, de áttörő (top 10es) sikert nem tudtam elérni. Aztán szinte egyik napról a másikra az oldal jelentősen visszaesett. Volt közben egy rendszerösszeomlásunk, melynek során az adatokat úgy kellett megmenteni. Nem tudnám egyértelműen kötni a helyezés visszaesést a rendszerösszeomláshoz. De a top 20-as helyezések visszacsúsztak 40-50-re. Utána mindent megtéve amiről tudok, fel tudtam tornázni az oldalt top 25-be, de onnan egyszerűen nem megy feljebb.

 

Megnézve a konkurenciát (top 10) és elemezve azokat a honlapokat, látható, hogy messze nincs úgy optimalizálva az oldal mint a miénk, mégis mi le vagyunk maradva 20 hellyel.

 

A kérdésem lényegében az, hogy ha netán a google bünteti az oldalt, akkor az látható-e, kideríthető-e, hogy miért? Esetleg van-e rá megoldás? Vagy ez a kérdés az örök misztikumé marad?

 

Üdvözlettel,
Kiss Dávid

Re: Google büntetés?

Beküldte: Jároli József — 2013 month_mar 28 19:24

Kedves Dávid!

Én alapjában véve kerülném a „büntetés” kifejezést a Google-vel kapcsolatban, mert használata sok félreértésre adhat okot. De mivel most nincs időm ezt mélységében eloszlatni, ezért csak annyit mondanék, hogy ha a Google komolyabban szankcionálna, azt látnád :):

- egyik napról a másikra drasztikusan visszaesik az organikus keresőforgalmad,

- az általad figyelt kulcsszóra az első százban sem lennél benne,

- site:teoldalad.hu keresőkifejezésre 0 találatot kapnál

- domain nyitólapod PR értéke megszűnne.

Pontosabbat csak az oldal ismerete után lehetne mondani, de általában azt mondanám, hogy ha nem voltál benne a top10-ben, akkor relatív kicsi a valószínűsége, hogy annyi erőfeszítést tudtál tenni, amit valamiért már „diszkontál” a Google a rangsorolásnál.

 

Fórummotor: Ploneboard
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek