Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Wiki Friss cikkek

Friss cikkek

"Csináld magad" AdWords kampányok

AdWords hirdetési kampányokat a keresőmarketing alapjainak ismerete nélkül is fel lehet állítani, ráadásul még azt sem lehet feltétlenül mondani, hogy a laikusok által készített kampányok eleve kudarcra ítéltettek. Van azonban néhály típushiba, ami a legtöbb, keresőmarketing szakember közreműködése nélkül készített kampányra egyaránt jellemző.

Tovább…

Licitek kezelése

Az AdWords hirdetési rendszerében a kattintások ára a keresletnek és a kínálatnak megfelelően dinamikusan változik. Minél több látogatót, minél több hirdető, minél nagyobb haszon reményében szeretne megszerezni, minél kevesebb érdeklődő közül, annál többe fog kerülni egy kattintás.

Tovább…

Hirdetések rangsorolása

A kattintás alapú hirdetési rendszer lényegéből eredően a Google szabadon döntheti el, hogy hol jeleníti meg hirdetésünk, így egy adott kulcsszóra potenciálisan megjeleníthető hirdetések közül azokat teszi a legjobb helyekre, melyek révén a saját bevételei a legmagasabbak lehetnek.

Tovább…

Reklámbevételek maximalizálása

Attól függetlenül, hogy csak a kattintások után számláz a Google a felületeit használó hirdetőknek, az AdWords hirdetési rendszer a Google bevételeinek maximalizálását is szolgálja. Ehhez pedig vagy a kattintások gyakoriságát, vagy pedig az egy kattintásért fizetett árat kell maximalizálni.

Tovább…

Kattintás alapú hirdetés

A hagyományos hirdetési rendszerekhez képest a legnagyobb különbség az AdWords esetén, hogy a hirdetésünk megjelenítéséért csak akkor kell fizetni, ha a hirdetést megtekintő látogató rá is kattint hirdetésünkre.

Tovább…

Keresőmarketinges és hirdetői megközelítés

A Google AdWords keresőhirdetési rendszer segítségével hirdető ügyfelek számára gyakran az elsődleges probléma, hogy a hirdetésük megjelenik-e bizonyos kulcsszavakra, illetve egy adott összegű licit esetén miért nem jelenik meg jobb helyen. A keresőmarketinges megközelítés viszont a másik oldaláról nézi mindezt: mennyi pénzért hány, valóban érdeklődő látogatót tudtunk szerezni, függetlenül attól, hol is jelent meg a hirdetés.

Tovább…

Kulcsszó fontossága mások szerint

A külvilág számára egy weblap egy adott kulcsszóval kapcsolatban annál fontosabbnak számít a Google szemében, minél régebb óta, minél több és fontosabb webhely linkeli a weblapot a kulcsszónak megfelelő szövegkörnyezetből.

Tovább…

Űrlapok

Nagyobb adatbázisok tartalmát megjelenítő weboldalak esetén gyakran az oldalon található tartalmakat kizárólag összetett űrlapok kitöltésével, többféle paraméter kiválasztásával, keresőmezőbe beírt kulcsszavak segítségével lehet elérni. Az ilyen megoldások miatt a keresőrobotok gyakran csak töredékét látják egy weboldal tartalmának, bármennyi erőfeszítést tesznek is a technikai korlátok legyőzéséért.

Tovább…

Kulcsszó fontossága a weboldalon

A Google algoritmusai szerint a webhely tulajdonosa akkor tart fontosnak egy kulcsszót, ha az adott kulcsszót szerepelteti a webhely keresők által fontosnak tartott, általában a webhely vagy az egyes weblapok tartalmát röviden összegző elemekben.

Tovább…

Keresőoptimalizált URL

Túl azon, hogy olyan elérési útvonalakat hozunk létre, melyeket akár a felhasználók, akár a keresők "el tudják olvasni", létezik még néhány szempont, amit ezen túlmenően érdemes lehet figyelembe venni a weboldalak keresőoptimalizálása során.

Tovább…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek