Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Wiki Friss cikkek

Friss cikkek

Hirdetés, ami komplexebb, mint gondolnánk

A hatékony keresőmegjelenés záloga még a fizetett keresőhirdetések esetében sem elsősorban, de a nem fizetett találatok esetén pedig végképp nem a pénz, hanem a megfelelő tartalom megfelelő formában való közzététele. Ennek mibenlétét azonban sokkal nehezebb megérteni, mint azt, hogy ha több pénzt fizetünk, akkor többször és jobb helyen jelenhetünk meg.

Tovább…

Reklám, ami nem látszik reklámnak

A Google találati rangsoraiban megjelenő fizetett hirdetések sem látszanak kifejezetten reklámnak, de egy jó helyezésen megjelenő nem fizetett találatot aztán végképp senki sem értékel hirdetésként, így az előkelő helyezéseken megjelenő információk és üzleti ajánlatok felé sokkal nagyobb bizalommal fordulnak az emberek, mint egy hagyományos hirdetési forma által megjelenített üzenet esetén.

Tovább…

Google mint információügynök

A Google kereső egy információközvetítő ügynökség, ami összeköti az információra vágyó embereket az információkat szolgáltató weboldalak tulajdonosaival. Tevékenységét az esetek túlnyomó többségében mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzi úgy, hogy csak a keresések egy kis százaléka esetén származik bevétele közvetítői tevékenységéből.

Tovább…

Üzleti célok és a keresőmarketing lehetőségei

Ha az összes szükséges tudás és lehetőség birtokában vagyunk, hogy jó helyezéseken jelenjünk meg szinte bárhol a Google-ben, még mindig hátravan egy fontos kérdés eldöntése: a számtalan lehetőség közül melyik kulcsszavakra, milyen üzenetekkel érné meg leginkább megjelenni a keresőkben, és ezek közül melyek egyeztethetőek össze üzleti elképzeléseinkkel.

Tovább…

Harmadik fél szerepe a keresőjelenlét kialakításában

Ha üzleti elképzeléseinket pontosan meg tudjuk fogalmazni, a következő lépés, hogy mindez tükröződjék is webes jelenlétünkben. Ha valami nem látszik weboldalunkon, az sosem fog látszani a keresőkben sem, ezért törekedni kell arra, hogy lehetőleg ne maradjon le semmilyen fontos információ, így az összes fontos helyen legyen esélyünk megjelenni a Google találati listáiban.

Tovább…

Üzleti elképzelések rendszerszintű átgondolása

Mivel nem lehet csak úgy általában a Google-ön hirdetni, ezért a hatékony keresőjelenlét érdekében nagyon pontosan be kell tudnunk határolni, hogy milyen találati rangsorokban, hogyan szeretnénk megjelenni. Ha ugyanis nem tudjuk elég szabatosan megfogalmazni üzleti koncepciónk, akkor sosem fogjuk tudni céljainkat megfelelően lefordítani azt a keresőmegjelenés során kulcsszerepet játszó keresőkifejezésekre.

Tovább…

Kulcsszavak a domainnévben

Domainnév-választás esetén az egyik leggyakoribb dilemma, hogy érdemes-e kulcsszavakat szerepeltetni egy domainnévben még akkor is, ha ezáltal hosszabbá és a látogatók számára nehezebben megjegyezhetővé válik. Noha a választ minden weboldalra egyformán érvényes egyszerű szabályokkal megfogalmazni nem lehet, azonban érdemes áttekinteni néhány fontosabb tényezőt.

Tovább…

AdWords, SEO és az időtényező

A Google AdWords nyújtotta fizetett hirdetések és a keresőoptimalizálás eredményének dinamikája között lényeges különbség van: míg egy AdWords kampánnyal szinte azonnal megjelenhetünk a keresőkben, addig a keresőoptimalizálás által csak hosszabb-rövidebb átfutási idővel.

Tovább…

Facebook marketing dióhéjban

Cégünk egyrészt közvetlenül is megjelenhet a Facebook-on, másrészt pedig weboldalunk segítségével is növelhetjük láthatóságunkat a Facebook felhasználói számára; de nemcsak mi jelenhetünk meg a közösségi szájton, hanem a Facebook is megjelenhet oldalunkon. Ennek a kétoldalú integrációnak pedig egyrészt a közösségi oldal felhasználóival kialakított rendszeres kapcsolat, másrészt pedig a közösségi értékítéletek "mások által is csinosnak mondott" hatása lehet a legkézenfekvőbb haszna.

Tovább…

Facebook-láz

A Facebook nemcsak Iwiw-gyilkos közösségi oldalként robbant be a köztudatba, hanem napjaink marketing csodafegyvereként is. Noha sok szempontból valóban rászolgált a kitüntetett figyelemre — hogy ne essünk túlzásokba —, érdemes átgondolni, mennyiben hasonlít a Facebook-on megjelenés a Google keresőben való nem fizetett megjelenés kevésbé "divatos" módszereire.

Tovább…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek