Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Wiki Friss cikkek

Friss cikkek

Domainnév elsődleges értékei

Az oldalgazdák számára egy domainnév akkor lehet önmagában értékes, ha egyezik egy-egy egyszerű és gyakran használt kulcsszóval vagy pedig egy offline világban már bevezetett márkanévvel, brand-el; vagy pedig nagyon hasonlít rá.

Tovább…

Domainnév értéke a keresők szemében

A domainnevek sokak számára nyilvánvaló értékein túl rendelkeznek még néhány olyan tulajdonsággal, melyek alapján a keresők számára kifejezetten értékesnek vagy éppen teljességgel értéktelennek tűnhetnek.

Tovább…

Keresőoptimalizálás lényege dióhéjban

A keresőoptimalizálás során a keresők felhasználói és a keresőprogramok speciális igényeinek megfelelően alakítjuk ki webes jelenlétünket annak érdekében, hogy minél több bevételt generáló látogatók érkezzenek hozzánk a nem fizetett keresőtalálatok által.

Tovább…

Konverziók követésének technológiai alapjai

A weboldalakon a konverziókat manapság leginkább két elterjedt módszerrel tudjuk követni: vagy a látogatottsági statisztikákban beállított célkövetés vagy pedig a hirdetési rendszerünk által generált követőkód beszúrása segítségével.

Tovább…

Webes jelenlét fejlesztése vagy hirdetési felület vásárlása?

Míg a keresőoptimalizálás során elsősorban webes jelenlétünk fejlesztésébe invesztálunk, addig a keresőhirdetési kampányok, mint pl. az AdWords igénybevétele esetén a Google hirdetési felületein való megjelenést fizetjük meg.

Tovább…

Egy vagy több domainnév?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy egy adott cég termékeit, szolgáltatásait egy vagy több (al)domainen jelenítse meg. Noha általános érvényű, mindenkire vonatkozó válasz nem létezik, érdemes számba venni a megfelelő döntés meghozatalához szükséges főbb szempontokat.

Tovább…

Google Analytics fiók létrehozása lépésről-lépésre

Rövid leírás arról, hogyan hozhatunk létre saját Google Analytics fiókot, majd hogyan indíthatjuk el weboldalunk látogatottságának mérését.

Tovább…

Üzleti modell és mérhetőség

Néhány teljes mértékben online üzleti modell esetén pusztán néhány technikai kérdés megoldásával mérhetővé válik, honnan jön a legtöbb vásárló, megrendelő. Sok üzleti modell esetén viszont nagyon körülményes mérni, mely látogatók hoztak bevételt számunkra: ebben az esetben vagy közvetett módszerekkel, vagy pedig akár üzleti modellünk átalakításával kell jobban mérhetővé tenni látogatottságunk.

Tovább…

Milyen az értékes webkatalógus?

A linkgyűjteményekkel linkeket építő weboldal-tulajdonosok számára gyakran felmerülő kérdés, hogy érdemes-e egy adott linkgyűjteménybe bejegyezniük weboldalukat, azaz a linkajánlással töltött időért cserébe vajon mekkora haszon várható a látogatottság növekedése és a helyezések javulása tekintetében.

Tovább…

Google viszonya a SEO-hoz és az AdWords-höz

A Google hozzáállása a keresőfelületén elérhető különböző megjelenési lehetőségekhez igencsak eltérő: míg a fizetett hirdetési lehetőséget költséges reklámkampányokkal támogatja, a keresőoptimalizálást csak jóval visszafogottabban népszerűsíti ill. támogatja. Emögött azonban nincsen semmiféle összeesküvés-elmélet, csupán egyszerű üzleti számítás.

Tovább…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek