Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Wiki Friss cikkek

Friss cikkek

Látogatók és webmesterek összekötése

A keresők maguk nem állítanak elő webes tartalmat, pusztán a mások által feltett információkat gyűjtik és rendszerezik. A kijelzett találok a legtöbbször nem saját oldalaikra, hanem más webmesterek oldalaira linkelnek, ezáltal gyakorlatilag nem tesznek mást, minthogy látogatottságot közvetítenek a webmesterek oldalaira.

Tovább…

A web telefonkönyvei

Mindig is léteztek fontos weboldalak, melyekről kiindulva fel lehetett fedezni a webet, azonban a web fejlődésének egyes fázisaiban más és más típusú oldalak töltötték be a "telefonkönyv" vagy a "sárga oldalak" szerepét: kezdetben az egyszerű linkgyűjtemények, később a bonyolult felépítésű tematikus katalógusok, majd pedig mai napig tartó diadalmenetükkel a szabadszavas keresők.

Tovább…

Decentralizált web

Az internet decentralizált logikájából fakadóan nincsen olyan "internetes telefonkönyv", mely alapján megtalálhatnánk bármely ismerősünk e-mail címét; nincsen egy olyan "tartalomjegyzék", melyet böngészve rátalálhatnánk bármely webes tartalomra.

Tovább…

Feltört webhelyek és a Google

Manapság gyakran "törnek fel" úgy weboldalakat, hogy tulajdonosuk számára sokáig észrevétlen marad. Az oldalgazdák sokszor csak akkor értesülnek minderről, ha a Google kereső "Az oldal káros lehet számítógéped számára" figyelmeztetést, vagy böngészőjük "Bejelentett támadó webhely" figyelmeztetést jelenít meg.

Tovább…

"Az oldal káros lehet számítógéped számára"

Ha a Google keresőrobotjai, miközben a Google kereső számára adatokat gyűjtvén olyan webhelyre történő hivatkozást találnak, mely webhelyek kártékony szoftverek terjesztésében működnek közre, akkor e webhelyekről származó találatokat megjelenítik ugyan találati rangsoraikban, de "Az oldal káros lehet számítógéped számára" figyelmeztető felirattal, és gyakorlatilag elérhetetlenné téve az oldalt a kereső felől.

Tovább…

Bejelentett támadó webhely

Modern böngészők (pl. Firefox, Safari) használata során olykor egy sötét háttéren bordó kerettel megjelenő figyelmeztetést látunk csak a meglátogatni kívánt oldal helyett. Ezt az okozza, hogy a Google keresőrobotjai az adott oldalon olyan kártékony kódrészletet észleltek, mely egy másik szerverről próbál észrevétlenül a gépünkre nézve ártalmas fájlt letölteni.

Tovább…

Hogyan érdemes ajánlatot kérni a SEO szakértőtől?

A weboldalak keresőoptimalizálására irányuló ajánlatkéréseknél a leggyakoribb probléma, hogy a megrendelők az optimalizálás felszínes ismeretében olyan, szilárd elképzelésekkel keresik meg a SEO szakembereket, mely nem feltétlenül a legfontosabb, leghatékonyabb feladatokat foglalják magukba.

Tovább…

Mekkora látogatottságnövekedés várható a keresőoptimalizálástól?

Az, hogy mennyivel lehet több egy weboldal látogatottsága a keresőoptimalizálás által, sok tényezőtől függ, mint például az oldal jelenlegi állapota, a konkurencia és a kereslet továbbá keresőoptimalizálásra fordított erőforrások nagysága.

Tovább…

Hogyan mérhető a keresőoptimalizálás eredményessége?

Egy weboldal keresőoptimalizálásának eredményessége többféleképpen mérhető: egyrészt közvetlenül az oldal optimalizálás előtti és utáni bevételtermelő képességével, másrészt közvetetten látogatottságának növekedésével, harmadrészt pedig egyéb, még ennél is közvetettebb indikátorok segítségével, mint például néhány adott keresőkifejezésre elért eredmény változásával.

Tovább…

lap.hu oldalak keresése Google-lel

A keresőoptimalizálás céljaira nehézkesen használható startlapkereső helyett sokkal kényelmesebb a Google.hu használata a linkajánlás céljából szóba jöhető lap.hu oldalak felleléséhez.

Tovább…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek